//_TheHonestGirl
◕ The owner ◕



-AFIFAH FYFA HERE-
Hi and Assalammualaikum :)
Afifah Azim . Welcome to my territory . This is my own blog . Do not copypaste ya? Please be nice on my blog :) keep calm and enjoy the story :3

Entry About Goodies


◕ Music Is My Life ◕

Bismillahirrahmanirrahim. Salam ukhuwah :) Alhamdulillah, saya masih mampu bernafas sampai ke hari ni. Pencuri :)

◕ Special To Me ◕


Teman Selama-lamanya :* Love you, Nurul Shahira Sabrina Bt Mohd. Nizam :) Muahh muahh! xx

Best Cousin Forever, Nur Izzah Bt Mohd. Halimon ^o^ thanks for being everything to me and you're so important to me! I love you so much yang xD Muahhxx

Nur Afiqah Binti Shamsul Azim ❤ kau selalu bagi semangat kat aku :'D jadi adik yang baik and penghasut yang kejam ok xD haha sayang kau dik

Skin by : Lieya
Header by : Ain Fadhilah
Background by : Ain
Cursor by : Hidayah


Kawan baru kita nama dia kak rock :p haha
Friday, 22 June 2012 | 10:42 | 0 like it
Assalammualaikum and Hi ! apa khabar? apa khabar? Sehat kann? Bagus lahh. Eh, kita nak mintak sesuatu boleh? kite nak awk semua senyum! senyum dan tak perlu kate ape2. haha. tak tahu senyum? Ohh, tak mengapa. cube sebut perkataan "TIGA" dengan semangat dan happy. hahaha, kite tahu kite tetibe excited sekarang. mana taknya. kite dapat kawan baru tau. nama dia Shahira Sofia. tapi panggil jea kak rock sebab suara dia rock gitu :3 kalah awie tau :P hahaha. Sofia ni umur baru 10 tahun tapi cerdik dia macam umur 15 tahun. semua benda dia boleh tahu and faham dengan senang. Nak anak macam tuh nanti. boleh tak? Haha, gedik pulak. k, stop it! Okay, sambung! dengan Sofia ni kite boleh gelak besar tau! And disitu lah terserlah nya kesakaian kita! macam tadi, dia buat lawak. then kita TERgelak besar. TER k, TER! hahaha. dan gelak tuh punyalah over sampai Nu'man tegur. Err, itu takpe lagi. Ni kita gelak besar depan Ameer!!! Ahhhh! sumpah malu k. Rase taknak tunjuk muka dekat dia dahh. Malu gila wehh. bila ingat balik, rasa nak hantukkan kepala dekat dinding jea :( malu, malu, malu, malu, malu, malu, malu, malu! k dah diam! haha, sambung balik! Sofia tuh telah sedarkan kite sesuatu tau. sedarkan kenapa kite boleh crush dekat Ameer. Ya'Allah! sebelum ni kita tak pandang pon sifat ameer yang macam budak2 tuh. kita tak pandang pun kesempurnaan ameer. Kenapa sekarang kita pandang semua tuh? Kejamnya kita. Sebenarnya perangai ameer yang macam budak2 tulah yang boleh buat kita gelak dan kita sepatutnya hargai benda tuh. hmm, kita nak ameer sempurna and matang padahal kita ni takdelah sesempurna or matang mane pun. Erm, kita crush kat Ameer sebab dia pandai berkomunikasi dengan orang and pandai pujuk orang yang sedang sedih. Macam Sofia cakap time dia sedarkan kita tuh. Sofia cakap macam ni "dulu adik suka lah jugak dekat abg Ameer. Abang Ameer baik. Dia pandai gembirakan orang yang tengah sedih. Kalau akak couple dengan dia, mesti akak sentiasa gembira je" Ya'Allah! time tuh tergamam gila. Kita teringat macam mana ameer pujuk kita dulu. Macam mana dia buat kita senyum masa kita sedih. Mase tuh hati kita betul2 pilih ameer. Betul2 sayang ameer. Hahaha, sebenarnya hati kita ni macam keling. kejap sayang, kejap benci. Kita pun pelik dengan hati kita yang lembut ni. Masa hati ni pilih ameer, kita cadang nak beritahu ameer. Tapi dia buat hal pulak. Siap tipu kita. kecewa betul. Dah lah masa tuh nak sangat lepak dengan dia. Tapi kita tahu kenapa dia mengelak dari kita masa tuh and lebih rela pergi batu 12 daripada lepak dengan kita. Dia nak pujuk hati dia yang tengah sedih. Selalunya macam tulahh. Hahaha, betul tak ameer? hmm, pastu semalam kita bergaduh. Ameer lahhhhh! Ameer rijek kita masa hati kita betul2 terima dia. K, agak kejam lahh. Hmmm, kat sekolah langsung tak bertegur. Hmm, menangis jea dalam hati ni tau. Nasib baik Sofia sedarkan kita. tapi semua tuh dah terlambat. Dan semua tuh sia-sia! :'( Lagipun kita tengok Ameer pun dah macam tak minat kat kita dahh :') Takpe lahh. Kita faham. Kita dua jadi kawan jelah eh ameer? Sebab PERSAHABATAN itu adalah KEKAL sampai ke tua. hahaha. Eh, kejap2! dah lari tajuk rasanya ni. hahaha. Okay. Kak rock sangat best. Kalau boleh nak bawak dia duduk kat rumah kita. Sofia tuh boleh jadi penawar duka. Dia boleh buat kita gelak sampai tak ingat dunia :D betul ni. hehehe. Untung lah Shahira dapat adik macam dia. Untung gilaaa! jeles nihh >.< haha. Hmm, k. Kita nak share sesuatu. Kita rasa macam kehilangan zahin. Adakah kita sombong atau lupakan dia? Ohh, tak mungkin! Kalau tak, kenapa kita fikir pasal zahin sekarang? Hmm, sebenarnya kita touching dengan zahin. Dia ade cakap sesuatu yang membuatkan kita sedih gilababi. Kita bukan touching dengan zahin jea. Tapi dengan Manje and Ali sekali. Diorang pun ade buat sesuatu yang menyebabkan hati kita terguris tau :( Tapi takpe. Disebabkan diorang kawan yang kita tak sanggup hilang, jadi kita diam and bersabar jea. Tak salah kalau kita mengalah dengan orang yang kita sayang kan? Mungkin semua ni adalah dugaan untuk kita. Ingat! disebalik sesuatu ada sesuatu. hehe. Eh, sejak bila kita jadi pendiam bila kita ada masalah ni? Selalunya dah kecoh dekat Manje, zahin, fiqa and ameer. Tapi kali ni kita diam. Eh, pelik betul! Hahaha. biarlahh. Kita nak jadi seorang yang tabah. Semua ni untuk insan yang bergelar KAWAN. Tanpa diorang pasti kita sunyi. hmm. jadi, awk2 yang kat luar sana tuh. hargailah kawan baik awk2 semua. Jadi lah kawan terbaik untuk kawan baik awk semua sebab benda tuh akan dibalas dekat kita balik tau. jangan mintak orang jadi kawan baik kita tapi jadi lah kawan yang terbaik untuk dia :) itu lebih bagus bukan? hehehe. kita sayang semua kawan kita terutamanya Manje. Harap2 dapat sekelas dengan manje tahun depan. Aminnn! *tadah tangan semua* Ya'Allah, aku mohon kekalkan lah persahabatan aku dengan kawan2 aku sekarang. Sesungguhnya mereka lah kawan terbaik aku. Amin, amin, ya rabbal'alamin :) tataa ~  Afifah Fyfa


Older Post | Newer Post