//_TheHonestGirl
◕ The owner ◕



-AFIFAH FYFA HERE-
Hi and Assalammualaikum :)
Afifah Azim . Welcome to my territory . This is my own blog . Do not copypaste ya? Please be nice on my blog :) keep calm and enjoy the story :3

Entry About Goodies


◕ Music Is My Life ◕

Bismillahirrahmanirrahim. Salam ukhuwah :) Alhamdulillah, saya masih mampu bernafas sampai ke hari ni. Pencuri :)

◕ Special To Me ◕


Teman Selama-lamanya :* Love you, Nurul Shahira Sabrina Bt Mohd. Nizam :) Muahh muahh! xx

Best Cousin Forever, Nur Izzah Bt Mohd. Halimon ^o^ thanks for being everything to me and you're so important to me! I love you so much yang xD Muahhxx

Nur Afiqah Binti Shamsul Azim ❤ kau selalu bagi semangat kat aku :'D jadi adik yang baik and penghasut yang kejam ok xD haha sayang kau dik

Skin by : Lieya
Header by : Ain Fadhilah
Background by : Ain
Cursor by : Hidayah


Port Dickson !!
Tuesday, 13 March 2012 | 11:47 | 0 like it
ASSALAMMUALAIKUM
Haii awakk semuaa ! hurmm , mood happy nihh ! sebab teringat trip pergi PD !! yeahh , aku ade janji nak story kann ? Yerr , nak story nii . hihi ^^ Okay . pagi tuh mama kejut sama time dengan time sekolah . aku bangun takde merungut *selalunye merungut. hehe* mandi , sarap , siap-2 . pukul 6:45 papa hantar naik kereta kelisa merah *detailnyee*  hahaha . sampai sana aku duk kat dalam bangunan PTSG . Aku tunggu geng aku yang akan pergi PD . Pastu orang pertama yang tegur aku kat sana pagi tuh adalah Nazmi Nawi ! FAKE relays aku dekat fb tuhh . tapi aku dah delete sebab ramai orang salah faham . kalau aku couple dengan dia takkan aku selalu ejek dia bodoh ! *ayat itu kepada orang yang salah faham* kayh , dia tegur "hai fyfa" sambil senyum . aku hanya senyum . not in mood to say hi pagi tuh -.- hihi ^^ kayh pastu hafizol then geng laki yang aku kenal . pastu kawan aku text aku cakap dah sampai . yaa , jumpa , say hi , borak-2 sikit . pastu cikgu datang cakap sepatah dua kata :P pastu naik bas . yeahh . langsung tak rasa teruja . member aku semua cakap teruja . Apsal aku tak teruja ? :( pastu naik bas tuh , mengantuk lah jugak . tapi tak tidur pun . makan jea . Lila lahh bawak makanan banyak . Mak dia siap tapau mee goreng 1 bekas lagi . haaa , kenyang tak kenyang ? HAHAHA . pastu sampai dekat mana ehh ? Macam mana takleh tahu nama tempat nii ? :( Alahaii ~ Ermm , aku tak tahu lahh . sebab masa sampai sana aku teruja sangat . yang aku tahu kat situ tempat tentera and banyak maklumat pasal SEJARAH form 3 . okay masa sampai sana kena beratur hampir sejam sebab dengar taklimat . then dia bagi satu kertas . ade berapa soalan tahh . kitorang kena cari jawapan tuh dekat sini . pastu berkumpul pukul 2 . macam explorace ahh . fun ! masuk terowong . lalu jambatan . ade air pancut . pastu cari-2 maklumat . huhu . pastu lepas dah cari maklumat . hantar kertas tuh . then makan . makanan kat sana , pehh ! aku cakap dengan kau , memang makanan orang negeri sembilan . den yang nogori pon tak tahan pedas . prrr . hahaha . tapi ramai complain sbb makanan tak cukup . ramai orang mintak duit balik . cikgu pon sampai marahmarah sebab budak mintak duit balik . huiisshh ! kitorang yang marah buat cikgu marah pulak . pastu pukul 4:50 bergerak naik bas untuk pergi PANTAI !!!!! time tuh aku excited sangat . dalam kepala ingat kata-kata cikgu Fathiri "enjoy that moment" Oyaaaaa *ayat yang dia ajar* hahaha . bila dah sampai sana lagi melompat-2 perasaan aku . pastu tangkap gambar sikit sebagai kenangan . haha . orang lain tukar baju . aku tak . sebab tak bawak baju . kang bila dah mandi kena bawa tuala lah ape lahh . rimas !! so aku decide tak nak mandi . okay , ramai bukak tudung sebab nak mandi kat sana . gilaa ahh !! tudung ekspres ade taknak pakai .hurmm , sampai jea kat pasir . aku lompat macam beruk wehh . aku cakap dengan meera jom jalan kat tepi pantai tuh . dia buat dek jea :( aku pon main ahh sorang-2 . jalan . uhh , ombak ! terasa ombak rindu pun ade xD  pastu aku ternampak ..... err . crush aku ! *kawan aku ade guna ayat crush tuh untuk menggangtikan 'orang yang kita minat' . takyah cari maksud sangat sebab maksud dia memang menghancurkan . aku tak tahu kenapa kawan aku panggil amacam tuh . tapi bila aku dengar kawan aku ckp "aku nampak crush aku , aku nampak crush aku!" terasa macam nak tiru jugak .* haha . okayh . aku nampak crush aku . wahh comel nyaa diaa ! aku ajak intan main air kat tepi-2 sana *alasan* pastu aku tegur crush aku . oyaaa ! seronok nyee . dia saje jea dok dekat-2 dengan aku kat sana . haha . pastu intan tegur "korang kapel ehh?" aku just jawab "minat same minat" actually dia pon suke aku . so , aku tak syok sendiri . hahaha . pastu intan tanye "kenapa tak couple jea?" aku just angkat tangan "no komen" hehehe . pastu masa naik banana bot , geng aku tak cukup orang . ajak crush aku . crush aku ckp "aku akan naik kalau ade fyfa jea" awwww <3 asal kau cakap macam tuh ? cair aku :3 hahaha . pastu mase naik bot aku dengan meera jea . kitorang tengok geng yang naik banana bot . gila best doehh ! diorang lambai-2 lahh . tengok pon rase jeles . time tuh memang menyesal tak bawak baju lebih . haih -.- rugirugi . pastu mase turun tuh abang tuh suruh balik sbb laut nak kena vacuum . tapi cara abang tuh macam menghalau -.- garang ! then , semua naik atas pergi salin baju . aku tunggu jea sbb tak tukar baju . kayh , ade jugak lah untung tak mandi sana xD pastu meera ajak jalan-jalan kat gerai-2 situ . meera beli snow cap . aku beli donut . mase nak balik tuhh lalu kat gerai baju . ade dress yang buat meera jatuh cinta .warna merah . yer memang cantik ! :) kitorang pon pegang-2 baju tuh . tetibe ade abang nii keluar . dia tanye yer dik , nak beli ? meera tanye berapa nii ? Abang uhh jawab rm 57 jea . aku pon sampuk , kalau harga kurang ? Abang tuh buat muka lembu dia . HAHAHA . aku ngn meera gelak jea . pastu aku ckp lahh 55 lahh bang . abang tuh ckp alaa , sye kuli jea . japp panggil bos . pastu bos dia keluar . bos dia makcik . baik :) then , abang uh panggil meera 'KAKAK' pfftt ! kitorang muda kayh ! meera cakap lahh "jangan panggil saya kakak" pastu abang tuh macam tutup mulut . aku cakap ahh kitorang baru tingkatan 3 bang , pastu makcik dengan abang tuh terkejut . Err , kitorang tua sangat kea abang ? pastu makcik tuh cakap meera lawa . pastu makcik uhh amek baju tuh . dia bagi harga rm 55 . mase nak masuk dalam gerai , meera bagi amaran kat abang tuh "jangan panggil saya kakak" abang tuh jelir lidah jea . hahahaha , comel ! pastu naik bas . aku dengan meera tidur . pehh , lenaa bhaii ! hehe . sampai RNR seremban kitorang turun buang air . aku beli meggi untuk isi perut . hehe . pastu tidur . then masa sampai tuhh . meera pening rasa nak muntah . aku ajak dok tepi . kesian tengok diaa . tapi aku tak tahu nak buat apa mase tuhh . i'm blur that time . pastu call mama soh amik asyik tak dapat ! then , crush aku datang . ermm . kayh cover cun , cover cun! hahaha . dia tegur aku balik naik ape . aku jawab kereta . dia tanya siapa amek . aku jawab mak . then mak mira call . lepas mak mira call mira cakap makcik dia amek . mira pelawa aku . aku ckp tengoklah dulu . sebenarnya alasan nak duduk dengan crush aku . hihi ^^ pastu crush aku bagi aku fone untuk call mak aku . aku pon call lahh . then dapat ! adik aku cakap tunggu . pastu aku borak-2 dengan crush aku . oyaaaa ! seronok nyee wehh :D pastu kann , mama sampai . mama nampak . aku cakap lah crush aku baik hati sebab teman aku . bagi alasan baikk punyee ! mama ajak tumpang tapi aku ckp kakak dia amek . itu memang betul . hehe ,. aku minat crush aku tuh dari tahun lepas . err . dia comel >.< hahaha .

hurmm , tadi tengok vanilla coklat . ending dia tak best ! tapi happy ending jugak . boleh lahh tuhh . hahaha . okay tataa :D
sincerely , fyaa sham


Older Post | Newer Post