//_TheHonestGirl
◕ The owner ◕



-AFIFAH FYFA HERE-
Hi and Assalammualaikum :)
Afifah Azim . Welcome to my territory . This is my own blog . Do not copypaste ya? Please be nice on my blog :) keep calm and enjoy the story :3

Entry About Goodies


◕ Music Is My Life ◕

Bismillahirrahmanirrahim. Salam ukhuwah :) Alhamdulillah, saya masih mampu bernafas sampai ke hari ni. Pencuri :)

◕ Special To Me ◕


Teman Selama-lamanya :* Love you, Nurul Shahira Sabrina Bt Mohd. Nizam :) Muahh muahh! xx

Best Cousin Forever, Nur Izzah Bt Mohd. Halimon ^o^ thanks for being everything to me and you're so important to me! I love you so much yang xD Muahhxx

Nur Afiqah Binti Shamsul Azim ❤ kau selalu bagi semangat kat aku :'D jadi adik yang baik and penghasut yang kejam ok xD haha sayang kau dik

Skin by : Lieya
Header by : Ain Fadhilah
Background by : Ain
Cursor by : Hidayah


Taknakkk!!! fuhh! mimpi rupanya :(
Saturday, 18 February 2012 | 01:33 | 0 like it
ASSALAMMUALAIKUM
Hi people. What you're doing ? hewhew. Okay. straight to the point jelah eh? Okay, see the title? "Taknakkk!!! fuhh! mimpi rupanya :(" asal lain macam jea bunyi tajuk aku kali nie? Hurmm, aku nak cerita lah nie. let's read !

Taknakkk!!! fuhh! mimpi rupanya :(
Malam tadi aku masuk toilet, buat apa yang patot. tapi yang pasti mase nak keluar tuh aku basuh kaki okay! pastu baring kat katil, tarik selimut, peluk AFID (teddy) then tidur ~ aku mimpi aku ada kat sekolah. jalan-2 satu sekolah. ramai lelaki yang aku kenal terserempak dekat sekolah. lagi mengejut kan.. diorang senyum macam Johan As'ari. Gosshh! apa dah jadi nie? Hampir cair siot! hahaha xD Okay, aku tahu dah lari tajuk kan? okay. no hal. kita bukak tajuk yang betul. mimpi yang atas tuh saje nak share. hehe ^^ okay. lepas mimpi hero aku tuh. tetibe gelap au. pastu terang. aku ade kat rumah mak uda. k, aku ingat apa au. aku nampak jenazah dekat rumah tuh. then, mama datang. mama cakap "kak Ijah dah meninggal" time tuh aku tak tahu kenapa dengan aku? blurr sungguh ! aku jawab "ouh" then, selamat dikebumikan. aku balik terus tidur. kenapa aku mcm tuh ek? langsung tak rase pape. maybe aku rase semua tuh mimpi kott? tak pon tengah blurr? k, esok tuh masih takde respon. esok lagi still same. sampai lah hari kelima. aku rase sunyi. macam teringat kat seseorang. aku bukak blog kamicousin. aku tengok dah berapa lama blog tuh tak dihiasi oleh sepupu tersayang aku tuh. pastu aku renung handphone aku. tak berbunyi pon? kat fb pon dah takde post name "CAHAYA KEMULIAAN" ? mana kau pendekk! aku rindu ! pastu aku ckp dgn mama, "ma, jom pergi rumah kak ijah. rindu dia. nak jumpa dia" tersenyum aku :) pastu mama mcm terkejod. pastu slow-2 mama ckp "Ifah lupe kea? Kak Ijah dah meninggal 4 hari lepas" muka mama sedih. senyuman aku hilang. "betol kea ma? mama tipu kan? penipuu!!" pastu aku lari keluar rumah. lari jauh ah jugak. sampai aku jumpa taman permainan. perghh! port dah baik dah :D haha, aku duduk kat buaian. nangis-2. aku renung handphone aku lagi. macam tak percaya yang kak ijah dah meninggal. tolong lah! benda nie mimpi jea kan :( banyak gila airmata aku mengalir time tuh.

"Ermm, nape kau pergi tak cakap dengan aku.? kejam weh! sekarang sape nak jadi 'teman' aku kat kampung? sape nak bagi nasihat kat aku lagi? siapa nak ajar aku lagi? siapa nak jadi inspirasi aku lepas nie? siapa nak jadi superwoman aku lagi weh? siapa nak jadi 'my pendek' lagi weh? aku sayang kau :( nape tinggal kan aku? asal cepat sangat kau pergi ? seriously, you're my everything ! apa kita fikir and nak or minat semua sama jea. haha, ingat tak? waktu kecik-2 kau selalu ckp aku manja and gedik. aku pon ckp kau gedik. kita selalu gadoh kan? biase lah budak-2 kan? bila dah besar, rapat sangat! mengalah kan seorang sahabat! mengalah kan seorang adik beradik. Sumpah weh! sayang kau sangat-2!" k, aku ckp sorang-2 time tuh. airmata tuh mengalir jea. *even, mase menaip pon aku tengah menangis :'(* sedih weh! aku balik rumah. aku paksa mama pergi rumah kau sekarang. mama pon bawak. sampai kat umah kau. aku suruh bawak pergi pusara kau. sampai kat sana, mmg ade nama kau. 'NUR IZZAH BT MOHD HALIMON' aku menangis lagi weh. teresak-esak. hampir hilang nafas. pastu kan aku balik rumah kau. aku tengok bilik. aku renung handphone kau. aku tengok barang-2 kau. aku tengok baju-2 kau. sumpah sedih! betul-2 rasa kehilangan. pastu aku baring atas katil kau sambil tengok gambar kau. maksod aku gambar kita dlm fone kau. aku menangis tak berhenti. and then terlelap. aku mimpi aku kat taman permainan. time tuh aku jadi budak kecik. pastu ade budak kecik lagi sorang tarik tangan aku. aku ingat sape. rupanya kau. kau ajak aku main buaian. kite main buaian same-2 , main gelongsor same-2 pastu main jongkang-jongkit same-2. kita ketawa, bersuka ria. seronok sangat time tuh! akhir sekali kite duduk kat buaian. pastu berubah diri. kite dah jadi besar balik. pastu kau peluk aku. then kau jalan terus. kau toleh pastu lambai kat aku. aku kejar sambil ckp ''TAKNAKKKK!!''

after that, aku bukak mata. tersedar dari mimpi. aku bangun! tengok adik tengah buat homework. mama tengah kemas baju. aku pegang dada. rase nak meronta. takot. sedih. fuhh! mimpi rupanya. Aku nak call Ijah tapi takde kredit banyak. aku pandang mama untuk cari ketenangan. itu jea yang aku mimpi. seriously, takot! knp aku mimpi mcm tuh? hmmm, ya'Allah! mudah-mudahan apa yang aku mimpi tak jadi kenyataan. tapi kan ade ustad ckp kalau kita mimpi kwn atau orang yang rapat dengan kite mati, ertinya dia panjang umur. tak tahu lah betol kea tak. risau jea nie. Ijah, Aku sayang kau !
                                                                                                                sincerely, fyfaa


Older Post | Newer Post